Zi de sărbătoare la Mănăstirea Sihăstria

Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț a fost astăzi, 7 august 2012, loc de pelerinaj pentru mii de credincioși. Ei au venit să o cinstească pe Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla, ocrotitoarea bisericii mari a așezământului monahal.

Împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și cu Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în timpul Sfintei Liturghii, credincioșii s-au rugat ca Dumnezeu să reverse ploi liniștite, aducătoare de roade.

Mai multe detalii a oferit corespondentul Radio TRINITAS Lucian Ducan: ‘Praznicul Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla a adunat și în acest an la Mănăstirea Sihăstria foarte mulți credincioși. Sfânta Liturghie din ziua hramului biserici mari a Mănăstirii Sihăstria a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților înconjurați de un sobor de peste 40 de preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie ierarhii, preoții și credincioșii au mers în procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului într-un loc în apropierea chiliei Părintelui Cleopa unde au înălțat rugăciuni pentru ploaie. După amiază s-a mers în procesiune și la peștera Sfintei Cuvioase Teodora din apropierea Mănăstirii Sihla unde a fost citit Acatistul sfintei. Cu acest moment s-au încheiat sărbătorile sfinților nemțeni, sărbători începute sâmbătă, 5 august, la Seminarul Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamț’.

Comentarii Facebook


Știri recente