Zi de sărbătoare la Liceul Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Capitală

Elevii Liceului Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din cartierul bucureștean Drumul Taberei și-au sărbătorit astăzi, 27 septembrie, ocrotitorul. În ziua de hram a liceului a fost oficiată o slujbă de Te Deum la care au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, cadre didactice și elevi. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV. Tot cu prilejul hramului elevii au pregătit și un scurt moment festiv închinat Sfântului Antim Ivireanul.

Liceul Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” a fost înființat în septembrie anul trecut, luând locul Școlii nr. 191.

„Este un liceu care are un corp profesoral deosebit, iar pe majoritatea profesorilor îi cunosc încă de când eram elev și de când am fost profesor de Religie la această școală. Știam cât sunt de apropiați de Biserică și atunci am propus directorului școlii ca în consiliul de administrație și apoi în consiliul profesoral să propună transformarea școlii generale în liceu. Liceul nu diferă de celelalte școli din București foarte mult, deoarece se studiază aceleași materii. Există, însă, un opțional de Religie de la clasa I până la clasa a VIII-a, iar din clasa a IX-a și acum și clasa a X-a au opționale tehnice, pentru că există un profil tehnic de turism religios. În cadrul acestui profil se studiază materii precum Geografia turismului sau Managementul turismului religios”, a spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Deși se află doar în al doilea an de activitate, în cadrul liceului au fost organizate numeroase activități extrașcolare educative, printre care și tabere creștine. Liceul Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” este sigurul care are acest profil în Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente