Zi de sărbătoare la Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice din Parohia Băița, Protopopiatul Beiuș

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, marți, 2 octombrie 2012, la Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice din cadrul Asociației de asistență socială „Episcop Nicolae Popovici” al Parohiei Băița, Protopopiatul Beiuș, a avut loc o manifestare religioasă și cultural-artistică prilejuită de aniversarea „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”, după cum ne-a menționat Pr. Cosmin Tripon.

La această manifestare au participat reprezentanți din partea Episcopiei Oradiei, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Administrației Sociale Comunitare Oradea, Primăriei Nucet, Spitalului de psihiatrie Nucet și membrii fondatorii ai Asociației de asistență socială „Episcop Nicolae Popovici”.

Programul a inclus o slujbă de Te Deum de mulțumire oficiată de Părintele Laurențiu Lazăr, consilier social-filantropic al Episcopiei Oradiei, împreună cu Părinți Mircea Bursașiu de la parohia Vașcău, și Nicolae Bura, parohul Băiței, coordonatorul acestui așezământ.

Părintele consilier Laurențiu Lazăr a transmis cuvântul de binecuvântare al Chiriarhului locului pentru toți cei aflați sub ocrotirea acestui centru și a subliniat importanța acestei manifestări, arătând că ceea ce ne leagă unii de alții este iubirea curată și sinceră, împărtășită cu multă generozitate semenilor noștri.

„Încercăm azi să ne amintim unii de alții, să facem un legământ între noi de a ne dărui și a ne vedea în continuare unii pe alții. Suntem încredințați că un astfel de moment este un început pentru fapte și transformări reale în viața noastă, pornind de la noi înșine, cu declarația de prietenie și iubire față de semeni și cu împărtășirea bucuriilor noastre și cu alte persoane”.

Părintele paroh Nicolae Bura și președintele acestui așezământ social-filantropic, a adus mulțumiri lui Dumnezeu pentru ocrotirea și ajutorul dat acestui centru, instituțiilor implicate în buna funcționare a acestuia și i-a felicitat pe locatari cu ocazia acestei sărbători.

După terminarea cuvântărilor a urmat un program artistic susținut de către un grup de elevi de la „Școala cu clasele I-VIII Nucet”, care este implicată împreună cu „Colegiul Tehnic Ioan Ciordaș” din Beiuș și Asociația de asistență socială „Episcop Nicolae Popovici” într-un parteneriat intitulat „Puncte de legătură între generații”, constând în vizite regulate la sediul Centrului cu scopul realizării unei cât mai bune socializării cu persoanele vârstnice.

La final, toți invitații prezenți, împreună cu persoanele asistate, au participat la o agapă frățească în sala de mese a instituției.

Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice din Băița funcționează la capacitatea maximă de 40 de locuri, fiind inaugurat la 23 aprilie 2010. Vârstnicii internați în acest centru beneficiază de 5 mese pe zi, sală de recreere, cabinet medical, cabinet kineto-fizio-terapie precum și de consiliere și asistență spirituală, fiind deserviți de un număr de 21 de angajați.

Funcționarea în condiții deosebite a Centrului se realizează cu fonduri de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, din donații și sponsorizări, precum și cu produse obținute din micro-ferma instituției unde se cresc vaci, porci, păsări și iepuri, și din exploatarea unei parcele de teren agricol.

Comentarii Facebook


Știri recente