Zi de sărbătoare la Catedrala mitropolitană din Sibiu

Unul dintre monumentele bisericești reprezentative ale Ardealului, Catedrala mitropolitană din Sibiu și-a sărbătorit de Sfânta Treime hramul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române format din: Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, unul dintre ierarhii slujitori, le-a vorbit credincioșilor despre condițiile istorice care au dus la construcția Catedralei, informează TRINITAS TV.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a mulțumit ierarhilor din eparhiile sufragane Mitropoliei Ardealului, veniți la sărbătoarea Catedralei din Sibiu și le-a oferit în dar câte o icoană a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat prin organizarea unei procesiuni în jurul Catedralei cu moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

„Maica bisericilor din Mitropolie”, așa cum a fost numită de către Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, cel care a inițiat construirea ei, a fost înălțată pe locul vechii biserici grecești și este una dintre cele mai importante realizări arhitecturale, dar mai ales spirituale ale românilor din cetatea Sibiului, la început de secol XX.

Martoră a numeroase evenimente, Catedrala ortodoxă a sibienilor a reușit să țină pasul cu timpul, fiind complet renovată și modernizată în ultimii ani, astfet încât reușește să domine în continuare centrul istoric al orașului, la mai bine de 100 de ani de la ridicarea ei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…