Zi de sărbătoare la Biella

Duminică, 16 decembrie 2012, la Parohia din Biella cu hramul †˜†™Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian al Cartaginei†™†™ (13 septembrie), păstorită de Pr. Cristian Prentu , Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor a făcut parte Pr. Protopop Lucian Rosu de la Parohia Ortodoxă Română – Înălțarea Sfintei Cruci – Torino 2.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Excelenta Sa Episcopul catolic Gabrielle Mana a vizitat biserica și a fost întâmpinat de Preasfințitul Siluan și de preoții și credincioșii prezenți la slujba. Au mai participat primarul orașului Biella, Donato Gentile, Don Gianni Panigoni – parohul comunității catolice din Piazzo și un număr mare de credincioși români și italieni, potrivit episcopia-italiei.it.

La slujba au fost hirotesiți ipodiaconi Iulian Ciobanu – Parohia Sfântul Evanghelist Matei – Cirie și Coca Anatolii – Parohia Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian al Cartaginei – Biella. Totodată a fost hirotonit întru diacon ipodiaconul Codrin Simota de la Parohia Sfânta Mucenica Ecaterina – Bra.

La final PC Pr. Cristian Prentu a fost hirotesit întru iconom și Preasfințitul Siluan a binecuvântat lucrările săvârșite în biserică precum și spațiile de la subsol, amenajate în micul muzeu etnografic al parohiei.

Cu acest prilej Pr. Cristian Prentu aduce mulțumiri tuturor celor care s-au ostenit pentru ca această vizită a Preasfințitul Siluan să fie cu adevărat o sărbătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente