Zi de sărbătoare la Băile Herculane

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Băile Herculane își sărbătorește astăzi, 8 septembrie, hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, oficiază Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Tot astăzi, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, sunt și zilele orașului Băile Herculane.

Acest așezământ monahal a apărut la inițiativa Preasfințitului Episcop Laurențiu Streza care a dorit a pune în valoare „Vila Doboșoane” din Stațiunea Băile Herculane, donată în anul 1925 Episcopiei caransebeșului și luată abuziv în anul 1946 de regimul comunist. În anul 1998 clădirea fiind retrocedată s-a hotărât înființarea aici a unui așezământ social monahal, pentru a fi folosit ca loc de odihnă și tratament pentru cler și credincioși cu posibilități financiare mai reduse dar și loc de viață duhovnicească.

Odată cu trecerea timpului așezământul monahal social a primit contur, având în componență: paraclis, trapeză, chilii și camere de oaspeți. În anul 2007 la propunerea Preasfințitului Părinte Lucian, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatul a ridicat așezământul la rang de mănăstire, împodobind astfel salba de mănăstiri din Episcopia Caransebeșului.

foto: Arhivă 2010

Comentarii Facebook


Știri recente