Zi de sărbătoare în Tohanu Vechi

Zi de sărbătoare pentru comunitatea din Tohanu Vechi, orașul Zărnești. Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a slujit în această duminică Sfânta Liturghie la biserica ce poarta hramul „Înălțarea Domnului” din localitate, informează TRINITAS TV. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ierarhul a hirotonit si mai apoi a instalat un nou preot pentru vechea parohie din protopopiatul Bran-Zărnești.

Biserica „Înălțarea Domnului” din Tohanu Vechi a fost zidită în anul 1841 cu sprijinul grănicerilor, iar comunitatea strânsă în jurul ei a trecut de-a lungul timpului prin numeroase încercări.

Pentru credincioșii Parohiei din Tohanu Vechi, slujba arhierească de astăzi a fost nu doar un eveniment al locului ci și un prilej de a revedea sau chiar de a vedea pentru prima dată o Liturghie Arhierească.

Pe lângă biserica ce poarta hramul „Înălțarea Domnului”, în Tohanu Vechi se ridică și o biserică nouă, închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, și Sfântul Siluan Athonitul.

Comentarii Facebook


Știri recente