Zi de sărbătoare în orașul Seini, județul Maramureș

Duminica aceasta a fost prilej de sărbătoare și pentru credincioșii orașului maramureșan Seini. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, au târnosit biserica „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil” în prezența unui mare număr de credincioși și a autorităților centrale și locale, informează TRINITAS TV.

Cei doi ierarhi au oficiat și Sfânta Liturghie.

În cadrul cuvântului de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Andrei i-a sfătuit pe credincioși sa ducă o viață creștinească pentru a dobândi mântuirea: „Pentru ca lumea noastră să-și găsească noima, ca să intre într-o firească cărare înspre o viață mai bună, trebuie să învețe să muncească, elevii și studenții să învețe, ca să se formeze bine, oamenii maturi să câștige muncind, nu șmecherind, și noi toți, creștinii, vom ajunge în rai dacă vom duce o viață creștinească. Așa ne-a învățat părintele Paisie Aghioritul”, informează site-ul mitropolia-clujului.ro.

PS Iustin Sigheteanul i-a mulțumit Mitropolitului Andrei al Clujului pentru prezența în Episcopia Maramureșului: „Această biserică a împlinit 130 de ani de la zidirea ei, a fost împodobită în interior cu o pictură nouă, mobilier nou, s-au adus îmbunătățiri exterioare și a fost desăvârșită prin slujba de sfințire săvârșită de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei, care a venit cu drag pe urmele pașilor copilăriei, așa cum v-a împărtășit cu nostalgie, și împreună cu noi v-am făcut această bucurie, înconjurați fiind de acest impresionant sobor de preoți, care a împodobit astăzi, în chip minunat sărbătoarea și evenimentul din viața acestei parohii”.

Lăcașul de cult a fost ridicat între anii 1873-1909. În ultimii ani, prin contribuția și jertfelnicia bunilor credincioși din Parohie și din afara ei, și cu ajutorul financiar primit de la Ministerul Culturii și Cultelor aici s-au făcut mai multe lucrări de restaurare și înfrumusețare. Cu prilejul resfințirii bisericii, părintele paroh a primit ‘Crucea maramureșeană’ pentru clerici, iar cel de-al doilea preot slujitor distincția de iconom.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei și Parohul bisericii au devenit cetățeni de onoare ai orașului Seini.

La final, IPS Părinte Mitropolit Andrei i-a oferit deputatului Nicolae Bud, în semn de apreciere si recunoștință pentru sprijinul acordat Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, Crucea Transilvana pentru mireni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…