Zi de sărbătoare în Eparhia Oradiei

În fiecare an, ziua de 3 noiembrie este o zi de sărbătoare pentru Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, deoarece, la această dată, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie, își aniversează ziua de naștere, anul acesta împlinind 45 de ani, după cum a precizat Părintele Cristian Rus.

Cu prilejul acestui ceas aniversar, sâmbătă, 3 noiembrie 2012, Chiriarhul Oradiei a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de iermononahi, preoți și diaconi, în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea. În cadrul slujbei, la momentul liturgic consacrat, tânărul teolog Mircea Gheorghe Burzo a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea.

Răspunsurile la strană au fost date de către corul „Diacon Nicolae Firu” al elevilor de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.

La momentul aniversar de la noua Catedrală Episcopală din Oradea au participat preacucernici părinți și onorați membri ai Adunării Eparhiale a Episcopiei Oradiei, preacuvioșii și preacucernicii părinți membri ai Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Oradiei, Preacucernicii părinți protopopi de la cele patru protopopiate din Eparhie, preacuvioși părinți stareți și preacuvioase maici starețe de la așezămintele monahale din Eparhie, clerul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei”, numeroși preoți din Oradea și din întreaga Eparhie, cadre didactice și studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, cadre didactice și elevi de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, ctitoria Preasfințitului Părinte Sofronie, ostenitori ai Centrului Eparhial, doamnele din Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei, o familie de credincioși din Grecia, precum și numeroși credincioși orădeni și bihoreni, care au dorit să îl felicite pe Chiriarhul Oradiei. Totodată, la această binecuvântată aniversare au fost prezenți și distinsa mamă și tatăl Preasfinției Sale.

După Sfânta Liturghie, un sobor de ieromonahi și diaconi a oficiat slujba de Te Deum, cu prilejul aniversării zilei de naștere a Ierarhului, înălțând rugăciuni de mulțumire către Tronul Preasfintei Treimi pentru binefacerile revărsate cu îmbelșugare peste Preasfințitul Părinte Sofronie, peste clerul și dreptmăritorii creștini din Episcopia Oradiei.

La final, corul „Îngerașii” al copiilor de la noua Catedrală Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea, condus de părintele Nicolae Pop, vicar eparhial, a susținut un micro-recital în cinstea Chiriarhului Oradiei, oferindu-i o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul, pictată de către copilași, și alese buchete de flori.

În cuvântul rostit la încheierea programului liturgic, Preasfințitul Părinte Sofronie a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru darul vieții, a mulțumit părinților trupești și celor duhovnicești, învățătorilor și profesorilor, ierarhilor, și tuturor celor care au avut o contribuție la formarea Preasfinției Sale. De asemenea, a adresat mulțumiri tuturor celor prezenți pentru dragostea, recunoștința și prețuirea pe care i-o arată, dar și pentru urările făcute.

Comentarii Facebook


Știri recente