Zi de sărbătoare în comuna Valea Viilor, Protopopiatul Mediaș

Zi de mare sărbătoare pentru comunitatea din comuna Valea Viilor, Protopopiatul Mediaș. Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a resfințit biserica ortodoxă din localitate, lăcaș zidit în urma cu 150 de ani și care a beneficiat în acest an de ample lucrări de reabilitare atât în interior, cât și la exterior, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a spus: „După 150 de ani ea a fost refăcută în totalitate și a primit acum consimțirea funcțiilor sale sfințitoare, sacramentale, prin binecuvântare, prin rezidirea altarului și prin binecuvântarea picturii reînnoite. În același timp, am sfințit și un nou preot”.

La fel ca la marile praznice, credincioșii s-au pregătit din timp pentru sfințirea bisericii și s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare.

Biserica ortodoxa din Valea Viilor a fost ridicată în anul 1861, în timpul păstoririi Sfântului Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei și poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Comentarii Facebook


Știri recente