Zi de praznic în parohia „Tăbărăști”, din județul Buzău

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Tăbărăști, comuna Gălbinași, județul Buzău, precum și noua clopotniță a lăcașului de cult, au fost astăzi, 23 ianuarie, târnosite. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Înaltpreasfinția Sa a oficiat apoi și Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

„Vă îndemn să nu uitați niciodată aceste momente de sfințire a acestei Biserici. Bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze și să vă ajute”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Lăcașul de cult a fost ridicat în prima jumătate a secolului al XIX-lea și a fost sfințit pentru prima dată în anul 1855. De-a lungul timpului a fost restaurat în repetate rânduri, ultimele lucrări de renovare fiind demarate în anul 2000.

Biserica Parohiei Tăbărăști a fost împodobită și cu pictură nouă, în tehnica „al fresco”.

În ciuda vremii neprielnice, la sfintele slujbe au participat numeroși credincioși, care potrivit tradiției, au putut să treacă prin Sfântul Altar pentru a se închina.

Pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul parohiei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie i-a acordat părintelui paroh rangul de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente