Zi de praznic în filia Vălani, parohia Ciuntești din Protopopiatul Ineu

Vineri, 24 iunie 2011, biserica din filia Vălani aparținătoare parohiei Ciuntești, protopopiatul Ineu, din cadrul Arhiepiscopiei Aradului și-a sărbătorit ocrotitorul, informează episcopiaaradului.ro. Sărbătoarea a început în ajun cu slujba Vecerniei cu Litie, oficiată de preotul paroh, Adrian Zaha. Credincioșii, cu suflet mare și curat, cu emoție duhovnicească au așteptat ziua praznicului cu multă bucurie.

În ziua praznicului s-a săvârșit slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie săvârșită în sobor. Au participat la împreună slujire P.C. Ieromonah Visarion de la Schitul Tamand și preotul Marian Oarcea de la Parohia Iercoșeni, spre bucuria credincioșilor din parohie, dar și a celor din împrejurimi care au venit să se roage si să se bucure împreună cu credincioșii localnici.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Marian Oarcea care a arătat importanța Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și misiunea sa sfântă în iconomia mântuirii neamului omenesc.

La sfârșitul Sfintei Liturghii au fost binecuvântate ofrandele aduse de către credincioși întru cinstea și pomenirea Sfântului Ioan Botezătorul.

La finalul slujbei preotul paroh a oferit preoților slujitori câte o icoană cu praznicul zilei.

Comentarii Facebook


Știri recente