Zi de mare sărbătoare la Sibiu

Praznicul Botezului Domnului a fost sărbatorit cu multă cinste și la Sibiu. La Catedrala mitropolitană, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

Preoții și credincioșii din toate parohiile sibiene, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și cu Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, au plecat în procesiune spre centrul orasului.

Slujba Aghesmei mari a fost oficiată pe o scenă special amenajată în Piața Mare a municipiului.

‘Faptul că după slujba aceasta toți se împărtășesc de binecuvântarea lui Dumnezeu prin stropirea cu apă sfințită, prin gustarea ei și prin luarea acesteia la casele lor, bucuria aceasta a sporit numărul credincioșilor. Este o bucurie pentru noi toți, iar această bucurie vrem să o transmite tuturor creștinilor’, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Dupa încheierea slujbei de sfințire, Agheasma Mare a fost împărțită celor peste 5000 de credincioși prezenți.

Pentru sărbatoarea Botezului Domnului, în Piața Mare a Sibiului au fost aduți aproximativ 10.000 de litri de apă. Un recipient mare va fi amplasat și la Catedrala mitropolitanpă, câteva zile dupa praznic, pentru ca oamenii sa poata lua Agheasmă mare și după încheierea sărbătorii.

Comentarii Facebook


Știri recente