Zi de doliu la Timișoara

În aceste zile, la împlinirea a 22 de ani de la căderea regimului comunist ateu, pe întreg cuprinsul țării noastre se face pomenirea eroilor căzuți în Revoluția din Decembrie 1989. La Timișoara, orașul din care a pornit Revoluția, manifestările au început încă din această sâmbătă. În cursul dimineții, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat în Catedrala mitropolitană o slujbă de pomenire a eroilor martiri, informează TRINITAS TV.

„Să le facă Bunul Dumnezeu veșnică pomenire și din partea noastră gândul de a-i pomeni, cinsti și prețui pentru dăruirea pe care au avut-o pentru poporul român”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul.

Programul manifestărilor a continuat cu oficierea unor slujbe de pomenire și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor și la Cimitirul Săracilor din Timișoara.

La manifestările comemorative au participat revoluționari, membri ai familiilor celor uciși în Revoluție, reprezentanți ai autorităților locale și județene, dar și ai Asociației Luptătorilor din Timișoara Arestați în Revoluție ” ALTAR 1989″.

Comentarii Facebook


Știri recente