Zi de bucurie în Parohia Timișoara – Calea Aradului

În Duminica a doua din Postul Mare, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Timișoara – Calea Aradului, Protopopiatul Timișoara I, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Banat.

Ierarhul a fost întâmpinat la orele dimineții de pr. Iosif Hânda, parohul bisericii, alături de ceilalți slujitori ai parohiei și de un număr mare de enoriași. Preasfinția Sa a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare în Biserica cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’, hirotonind în cadrul acesteia, întru preot, pe diaconul Vasile Balogh, numit preot II pe seama Parohiei Diniaș din Protopopiatul Timișoara I, conform hotărârii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei din 24 februarie 2011.

La momentul potrivit din slujbă, mulți credincioși au primit împărtășirea cu Sfintele Taine, dorind astfel a petrece perioada Postului Mare, a acestor zile de curățire a trupurilor și a sufletelor, prin pocăință și rugăciune, întăriți în fapte bune și uniți cu Hristos.

Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ a fost ridicată cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, între anii 1999 și 2002, prin râvna și jertfelnicia enoriașilor Parohiei Timișoara – Calea Aradului și prin strădania pr. paroh Iosif Hânda. Proiectul lăcașului de cult a fost realizat de arhitectul Grigorie Filimon și de inginerul Emil Olteanu și respectă întru totul rigorile canonului bizantin.

Târnosirea bisericii a avut loc în anul 2002 și a fost săvârșită de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, la acea vreme Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Pictarea bisericii a fost începută în anul 2005 de pictorul Mădălina Arhirii, iar apoi a fost continuată și finalizată de pictorul Ludovic Sosnac în anul 2010. Slujba de binecuvântare a acesteia a fost oficiată de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în același an.

Parohia Timișoara – Calea Aradului cuprinde 2.600 de familii cu 7.500 de credincioși și are ca slujitori pe pr. Iosif Hânda, Daniel Dumi Pop, diac. Ioan Radu și diac. Flavius Unc.

Comentarii Facebook


Știri recente