Zece ani de la înființarea Mănăstirii Alexandru Vlahuță din județul Vaslui

Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, alături de un sobor de 25 de preoți și diaconi, a săvârșit sâmbătă, 8 septembrie 2012, Sfânta Liturghie la Mănăstirea ‘Alexandru Vlahuță’ din județul Vaslui, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Preasfinția Sa a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Macarie Grădinaru. Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul psaltic ‘Macarie Ieromonahul’ din Suceava.

‘Preasfințitul Corneliu a adresat un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre importanța sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, făcând o legătură între viața Fecioarei Maria și viața monahală din zilele noastre. Ierarhul nostru a amintit apoi că anul acesta se împlinesc zece ani de când a fost pusă piatra de temelie a Mănăstirii ‘Alexandru Vlahuță’. Preasfinția Sa a remarcat că este o adevărată minune că după zece ani, într-o zonă atât de săracă, aridă, s-au realizat atât de multe lucruri. Episcopul Hușilor a adăugat apoi că rugăciunea viețuitorilor mănăstirii în care a slujit reprezintă o făclie aprinsă de rugăciune și credință pentru localnicii din împrejurimi. La final, am mulțumit Preasfințitului Corneliu pentru prezență și pentru că s-a rugat alături de noi în ziua pomenirii Nașterii Maicii Domnului. Gândul nostru de recunoștință către Preasfinția Sa a fost îndreptat și pentru faptul că a hirotonit un ierodiacon pentru mănăstirea noastră. Am remarcat apoi că de zece ani PS Corneliu este alături de mănăstirea noastră, atât prin rugăciune, cât și prin sfaturile pe care ni le oferă’, a spus protos. Zaharia Curteanu, starețul Mănăstirii ‘Alexandru Vlahuță’.

Comentarii Facebook


Știri recente