Zece ani de la infiintarea Episcopiei Harghitei si Covasnei si de la instalarea ca titular a Prea Sfintitului Episcop Ioan

Credinciosii ortodocsi din Covasna si Harghita au sarbatorit, ieri, implinirea a zece ani de la infiintarea Episcopiei din aceste doua judete si de la instalarea in scaunul episcopal a Prea Sfintitului Ioan Selejean. La catedrala ortodoxa ‘Sf. Nicolae’ din Miercurea Ciuc, a fost oficiata cu acest prilej o slujba arhiereasca oficiata de P.S. Ioan, episcopul Covasnei si Harghitei, inconjurat un sobor de preoti si diaconi. Alaturi de credinciosi din cele doua judete si reprezentanti ai autoritatilor judetene, la Sf. Liturghie a luat parte si presedintele Camerei Deputatilor, dl. Valer Dorneanu.

In cuvantul sau catre credinciosi, P.S. Ioan a vorbit depre greutatile pe care le-a intampinat in cei zece ani de la infiintarea Episcopiei. Prea Sfintia Sa a declarat intr-un interviu difuzat de Radio Trinitas ca cea mai mare bucurie a sa, dincolo de orice motiv de intristare, este ca a reusit sa aduca in fiecare parohie ortodoxa din Eparhie cate un preot. ‘Consider ca este o minune dumnezeiasca faptul ca acum doi ani am numit un preot in ultima parohie vacanta din Episcopia noastra, parohie care avea doar 28 de familii’, a spus Episcopul Ioan al Harghitei si Covasnei.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, dl. Valer Dorneanu, a afirmat ca este un lucru deosebit ca episcopul Covasnei si Harghitei a reusit sa aduca sperante in sufletele preotilor si romanilor de aici, care s-au simtit pana la venirea sa ”abatuti, neaparati si neajutorati”.

Pe langa hirotoniri si numiri de preoti, in cei zece ani de la infiintarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei si Harghitei au fost renovate zeci de biserici devastate sau distruse fie de ororile razboiului, fie de nepasarea autoritatilor.

Comentarii Facebook


Știri recente