Zece ani de apariție neîntreruptă a publicației parohiale din Giarmata Vii, județul Timiș

În zilele de 2 si 3 octombrie, la Giarmata Vii, localitate situată la 10 km de Timișoara, se desfășoară simpozionul ,,Vatra Nouă 2000-2010. Interferențe culturale” cu prilejul împlinirii a zece ani de la apariția revistei „Vatra Nouă”, publicație a Parohiei Ortodoxe Române din acest sat, informează TRINITAS TV. Acest periodic cuprinde atât știri și articole cu un bogat conținut religios, cât și informații de utilitate locală.

Manifestările au început cu oficierea, astăzi, a unei slujbe de Te Deum în biserica parohială, de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu un sobor de preoți. După slujbă, la căminul cultural din Giarmata Vii s-a desfășurat un program artistic, urmat de luările de cuvânt ale personalităților locale.

„Pe toți cei care au avut bunăvoință, bună dispoziție și dragoste să participe la această aniversare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului vă urez tuturor felicitări și în continuare să aveți o viață activă bisericească alături de părintele paroh”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Tot astăzi, la Giarmata Vii au avut loc și ale evenimente culturale, printre care: prezentarea unei expoziții de costume populare, a uneia de pictură, realizată de tineri din localitate, precum și a unei inedite expoziții de publicații cu destinație sătească.

Pe tot parcursul manifestărilor ansamblul ,,Flori din câmpie” din localitate a susținut un program artistic.

Comentarii Facebook


Știri recente