Workshop la Craiova, organizat de Asociația Vasiliada

Peste o sută de persoane care nu au un loc de muncă au venit marți, 26 iunie 2012, începând cu ora 11.00, la Hotel Lido de pe strada Brâncuși din Craiova, unde s-a desfășurat JOB-CLUB-ul din cadrul proiectului „Servicii Integrate pentru Ocupare”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Vasiliada, a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Facultatea de Teologie, Istorie și Științe ale Educației, Universitatea din Craiova, și Federația Patronatelor din Regiunea Olteniei, după cum ne informează Gabriela Popescu -Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei.Acțiunea, de tip JOB-CLUB, a reunit 36 de firme reprezentând angajatori din mai multe domenii, precum cel bancar, al asigurărilor sociale, al confecțiilor și hotelăriei, care au prezentat oferte de aproape o sută de locuri de muncă, atât pentru persoane cu studii superioare, care nu au un loc de muncă, dar și pentru cei fără studii superioare, pentru persoane care au terminat indemnizația de șomaj etc.

„Evenimentul are rolul de a crea cadrul de dialog deschis între angajatori și persoanele care doresc să își găsească un loc de muncă. Potențialii angajatori prezenți și-au făcut publică oferta de locuri de muncă disponibile. Aceștia s-au întâlnit cu cel puțin o sută de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cu toții beneficiari ai Asociației Vasiliada”, a precizat preotul Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

Părintele Stănulică a adăugat că JOB-CLUB-ul care a avut loc la Craiova urmărește integrarea pe piața muncii a persoanelor care au avut dificultăți în acest sens.

„În prima parte a evenimentului desfășurat astăzi, beneficiarii au avut posibilitatea să cunoască oferta de locuri de muncă disponibile, prezentate de către potențialii angajatori, iar în cea de-a doua parte au avut posibilitatea de a discuta deschis despre posibilitățile pe care aceștia le întâmpină în procesul de angajare, astfel încât să se creeze punți de dialog între aceștia”, a mai spus preotul Adrian Stănulică.

Proiectul „Servicii Integrate pentru Ocupare” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente