Vrednicul de pomenire episcopul Teodosie Atanasiu va fi comemorat la „Biserica Adormirea Maicii Domnului” din Sascut, județul Bacău.

Fostul episcop al Romanului, Teodosie Atanasiu, va fi comemorat duminică, 7 martie, la „Biserica Adormirea Maicii Domnului” din Sascut, județul Bacău. În cadrul Sfintei Liturghii ce va fi oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va fi săvârșită o slujba de pomenire.

Mai multe detalii a oferit părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului: „A devenit o tradiție, ca într-una din duminicile de peste an, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului să slujească în sobor, alături de preoții din comuna Sascut, într-una din parohiile acestei zone, în amintirea faptului că în această localitate s-a născut vrednicul de pomenire episcop al Romanului, Teodosie Atanasiu. Acesta a condus această Eparhie în perioada grea din preajma primului război mondial. El a rămas de asemenea cunoscut pentru în literatura exegetică și prin traducerea admirabilă a omiliilor Sfântului Ioan Gură de Aur la Epistolele Pauline. În această duminică, a treia din Postul Mare, Preasfinția Sa, va oficia slujba Sfintei Liturghii la Biserica «Adormirea Maicii Domnului» din Sascut. Cu această ocazie, Preasfinția Sa va hirotoni întru preot pe tânărul Ionuț Miron, pe seama parohiei Berești Sascut”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente