Consiliul Judetean Prahova a aprobat hotararea de asociere cu Consiliul Local Apostolache si de alocare a 1,5 miliarde de lei vechi pentru finalizarea lucrarilor de reparatii la Manastirea ‘Apostolache’. Complexul manastiresc dateaza din anul 1595, cand comisul Apostolache, impreuna cu sotia sa Voichita, a inceput constructia care le poarta numele. Manastirea a functionat pana in anul 1864, cand a devenit ‘biserica de mir’. In anul 1993, un grup de specialisti in domeniul arhitecturii si restaurarii au decis sa includa manastirea printre lacasurile de cult care trebuie renovate. Lucrarile au inceput in luna iulie a aceluiasi an si au beneficiat de finantare din partea Comisiei Europene, care a contribuit cu 38.000 de euro. Lucrarile au mai fost sustinute financiar si de Ministerul Culturii din Franta si Ministerul Culturii din Romania. Cu banii alocati s-a reusit restaurarea clopotnitei, a beciurilor si a Casei Egumenice, dar, din lipsa de fonduri, lucrarile au fost sistate in anul 1999. Cu noile fonduri, se vor finaliza corpul de chilii si spatiile muzeale din cadrul complexului manastiresc.
Țară mică, inimă mare: Maia Sandu mulțumește Misiunii Diaconia pentru că ajută refugiații ucraineni
Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei făcut publică miercuri o scrisoare de mulțumire primită de la Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, care apreciază implicarea organizației în sprijinul oferit refugiaților din Ucraina. „Am arătat astfel că suntem…
Sfânta Chinotită a Muntelui Athos a transmis un comunicat referitor la conflictul din Ucraina
Sfânta Chinotită a Muntelui Athos a transmis marți un comunicat referitor la situația din Ucraina. Reprezentanții comunităților monahale din Sfântul Munte își exprimă compasiunea pentru victimele conflictului din această țară și afirmă că se roagă…
ASCOR Oradea organizează o conferință despre estetică și teologie în Arta Bizantină
Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Oradea organizează joi conferința „Arta Bizantină. O privire asupra esteticii și teologiei imaginii”, susținută de Monahia Atanasia Văetiși, de la Mănăstirea Stavropoleos. Evenimentul, organizat în colaborare cu Episcopia Ortodoxă…
Tabăra din pridvorul satului: Poți dona pentru vacanța copiilor din satele Moldovei
Și în vara aceasta, Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor organizează proiectul „Tabăra din pridvorul satului”. Sloganul Taberei din Pridvorul Satului 2022 este „Niciun copil fără vacanță!”. Scopul proiectului este să se ofere o…
Proiect: Acord de înfrățire între București și Capitala Georgiei
Consiliul General al Capitalei va dezbate în ședința de joi proiectul care prevede încheierea unui acord de înfrățire între Municipiul București și orașul Tbilisi, Capitala Georgiei. Acordul de înfrățire dorește să promoveze relațiile de cooperare…