Volumul „Despre Dumnezeul cel veșnic viu” ne descoperă postul ca o expresie și o înțelegere a iubirii noastre față de Dumnezeu

Postul Mare este o perioadă de intensă trăire duhovnicească în care fiecare trebuie să își asume postul, atât ca un act de angajare personală în lupta cu păcatul și în năzuința după Dumnezeu, cât și ca un act comunitar. Postul ni se descoperă astfel ca o expresie și o înțelegere a iubirii noastre față de Dumnezeu.

Este un argument în plus pentru a citi volumul I al Colecției „Părinții Bisericii, învățătorii noștri”, volum intitulat „Despre Dumnezeul cel veșnic viu” și care a apărut la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Părinții Bisericii au fost cei mai zeloși continuatori ai misionarismului apostolic, dar au fost și apărătorii dintru început ai credinței, aprofundându-o ca nimeni alții. Pentru aceasta au folosit două norme cu argumente irecuzabile, Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție. Așadar, pe acestea au ctitorit Sfinții Părinți teologia, viața liturgică și ascetică, activitatea filantropică și misionară a Bisericii. Astfel ne conving și pe noi, în zilele noastre, după atâtea veacuri, că dogmele credinței mântuitoare nu sunt enunțuri teoretice sterile, ci viață în Hristos.

Cuprinzătorul florilegiu de texte patristice fundamentale, „Despre Dumnezeu cel veșnic viu” poate fi achiziționat, la prețul de 77, 52 lei, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din Patriarhia Română, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…