Viziunea Bisericii Ortodoxe Române privind educația continuă la a treia ediție a Conferinței Internaționale de Educație a Adulților de la Iași

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a început astăzi, 26 aprilie, cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale de Educație a Adulților. Evenimentul organizat de Facultatea de Psihologie a Universității din Iași are drept scop inițierea și susținerea unui dialog în domeniul educației continue.

De asemenea, se urmărește inițierea unui forum cu o largă participare a ONG-urilor, organizațiilor locale, regionale, naționale și internaționale din domeniul public și privat privind oportunitățile dezvoltării forței de muncă în noile condiții ale societății informaționale.

Domnul Laurențiu Șoitu, prof. univ. la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a oferit mai multe informații pentru Radio TRINITAS privind tema acestei conferințe: „Suntem într-adevăr într-un moment în care am și ales, de comun acord cu partenerii și participanții, o temă care se adresează pregătirii forței de muncă din perspectiva societății informaționale. Cum vor arăta profesiile noastre peste un număr de ani? Dacă profesorii noștri s-ar fi întrebat ce avem noi de făcut probabil că bănuiau ușor cum vom lucra în carieră. Nu același lucru putem spune noi despre studenții, elevii noștri care au de lucrat de acum încolo 40-50 de ani de viață activă. Cum vor arăta profesiile lor? Care vor fi mijloacele pe care le vor utiliza în activitatea lor profesională? Este greu de răspuns. Dar oricât de greu ar fi nu ne putem permite să nu ne întrebăm, împreună cu ei, cei care cresc sub ochii noștri”.

La manifestare, Biserica Ortodoxă este reprezentată de părintele Nicolae Dascălu, Consilier patriarhal, directorul postului de Radio Trinitas, care în debutul conferinței a prezentat viziunea Bisericii Ortodoxe cu privire la educația continuă: „Prin tradiția noastră noi avem legătură cu educația continuă, pentru că Biserica stabilește încă de la botez un program pentru toată viața, pentru cel care devine creștin. De fapt, putem spune că viața sacramentală a Bisericii este legată de o educație permanentă. Niciodată un creștin adevărat nu spune că știe totul. Totodată, putem spune că modul Bisericii de a vedea educația este unul care trece dincolo de limitele acestei vieți, pentru că viziunea Bisericii este într-o perspectivă veșnică. Nu ne pregătim doar pentru o anumită perioadă din viață pentru a îndeplini aici pe pământ niște misiuni, ci de fapt lucrăm pentru mântuire. De asemenea, Biserica lucrează într-un câmp al educației care are o valoare holistică integratoare, deoarece dorește să dăruiască fiilor și fiicelor ei o înțelepciune de viață și o înțelepciune de a învăța ceea ce este folositor, de a alege ceea ce este constructiv pentru noi, este de fapt o chemare permanentă a Bisericii”.

Comentarii Facebook


Știri recente