Vizite sociale la domiciliu bătrânilor cu venituri reduse, în Episcopia Dunării de Jos

Cu ajutorul Lui Dumnezeu, în anul Sf. Vasile cel Mare – dascălul filantropiei, Episcopia Dunării de Jos în parteneriat cu Consiliul Local, desfășoară Programul social „Speranțe pentru vârsta a III-a” – program cu finanțare de la bugetul de stat si din fonduri PHARE. Prin acest program sprijinim 50 de persoane vârstnice cu venituri reduse prin acordarea de consiliere medicală, socială și psihologică la Centrul social dar și prin oferirea de hrană la domiciliu.

Deoarece proiectul nu a fost gândit doar pentru oferirea de servicii numai pentru trup ci și pentru îngrijirea sufletul fiecărui asistat, cu binecuvântarea PS nostru Casian, Episcopul Dunării de Jos, părintele consilier social împreună cu managerul și asistentul social din proiect și cu preotul din parohia unde se află fiecare bătrân, au mers la domiciliul persoanelor nedeplasabile, care sunt în număr de 20, și au stropit cu aghismă casele acestora, totodată rostindu-se și rugăciuni pentru întărirea și sănătatea bătrânilor.

Această acțiune se va desfășura de acum periodic urmând ca pe viitor să o extindem la un număr cât mai mare de persoane.

Sursa: edj.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…