Vizite pastorale și acțiuni filantropice, în 50 de parohii din Episcopia Dunării de Jos

În aproximativ 50 de parohii din județele Galați și Brăila au avut loc astăzi, 5 aprilie 2009, vizite pastorale și acțiuni filantropice. Reprezentanții Centrului eparhial și ai protopopiatelor din cadrul Episcopiei Dunării de Jos au oferit persoanelor aflate în dificultate cărți de rugăciune, lucrări cu conținut duhovnicesc și icoane.

Cu prilejul vizitelor pastorale de astăzi, delegații eparhiali au discutat cu preoții și cu membrii consiliilor parohiale despre stadiul de punere în aplicare a programelor liturgice, educaționale și filantropice dedicate Anului comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni. De asemenea s-a discutat și despre modul de implementare a proiectului catehetic național „Hristos împărtășit copiilor”.

O altă temă abordată în cadrul discuțiilor de astăzi a fost organizarea, în perioada 2-3 mai, a festivităților dedicate proclamării cinstirii și introducerii în cultul Bisericii Ortodoxe Române a Sfântului Atanasie, Patriarhul Constantinopolului, care a trăit vreme de 12 ani la Galați.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente