Vizite pastorale la Spitalul orășenesc și la centrele sociale din Oravița

Miercuri, 17 decembrie 2008, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a ales să fie în mijlocul bolnavilor de la Spitalul orășenesc pentru tineri și adulți cu handicap sever din Oravița.

În prima parte a zilei Preasfinția Sa a vizitat bolnavii de la secția de pediatrie, unde a împărțit cadouri copiilor suferinzi, pentu a le împărtăși bucuria Crăciunului.

Programul vizitei a cuprins și un concert de colinde susținut de corala Catedralei episcopale din Caransebeș, după care fiecare copil a primit câte un dar din partea Episcopiei Caransebeșului, oferit personal de Preasfințitul Părinte Episcop.

În a doua parte a zilei, Preasfinția Sa a vizitat și Centrul de îngrijire a adulților cu handicap mental din Oravița. În acest loc pacienții au pregătit o scenetă teatrală și au cântat colinde. În încheiere, Ierarhul a mulțumit tuturor pentru dragostea pe care o arată pentru cei aflați în suferință, a apreciat purtarea de grijă a preotului Ion Găvădină, eforturile financiare ale Consiliului Local reprezentat prin domnul primar Ioan Goga și, nu în ultimul rând, domnilor directori responsabili și tuturor colaboratorilor domniilor lor, cărora le-a urat răbdare și dragoste nemărginită în împlinirea misiunii la care au fost chemați.

Cuvintele de mulțumire au venit și din partea gazdelor care au ținut să sublinieze importanța vizitării asistaților din aceste centre de către Ierarh, precum și aportul substanțial al Bisericii în integrarea acestora în societate, prin vizite pastorale ale preotului, prin participarea tuturor la serviciile divine publice și prin multe alte activități ce antrenează întregul personal în viața societății.

Reporter: Arhid. Casian Rușeț

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…