Vizite pastorale în Arhiepiscopia Clujului

Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica după Botezul Domnului în Parohia ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Piatra, Protopopiatul Năsăud, după cum ne informează Ziarul Lumina. Părintele Mitropolit a sfințit și casa parohială care a fost reabilitată în ultimii ani.

IPS Andrei a vorbit credincioșilor din Piatra despre trăirea în lumina Evangheliei lui Hristos și despre pocăința de păcate și de greșeli. Astfel, ne apropiem de ‘mângâierea lui Hristos, Care prin lumina cea necreată ce se revarsă de pe fața Lui, aduce bucurie, aduce pace, aduce belșug’, a arătat Părintele Mitropolit.

Biserica parohiei a fost construită între 1888 și 1890, prin contribuția credincioșilor, pe locul vechii biserici de lemn. Mai multe lucrări de reparații și reabilitare a bisericii în interior și la exterior au fost făcute de-a lungul timpului, așa cum a arătat părintele Ioan Clapa: ‘Parohia Piatra este un sat de oameni credincioși, care cercetează biserica, oameni care muncesc și care știu să îmbine rugăciunea cu munca. Această credință s-a menținut datorită stăruinței părintelui Dorel Mititean, preot care anul trecut s-a pensionat. Ca preot tânăr în această parohie, încerc prin cuvântul Scripturii și puterea rugăciunii să duc mai departe ceea ce părintele mi-a lăsat’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…