Vizite pastoral-misionare în Protopopiatul Râmnicu Vâlcea

Joi, 20 octombrie 2011 a fost o zi cu totul deosebită pentru elevii Seminarului Teologic ‘Sfântul Nicolae’ din Râmnicu Vâlcea, datorită prezenței Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, în această instituție de învățământ teologic, potrivit arhiram.ro. Preasfinția Sa le-a vorbit cu acest prilej tinerilor seminariști despre rolul și importanța formării duhovnicești și pregătirii lor teologice în perspectiva slujirii preoțești.

Preasfințitul Părinte Emilian însoțit de Părintele Prof. Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic, a vizitat Biblioteca și Sala de lectură a Seminarului unde a donat câteva cărți pentru folosul elevilor seminariști. Preasfinția Sa i-a felicitat pe profesorii și personalul Seminarului pentru buna și rodnica activitate desfășurată în educarea tinerilor seminariști și le-a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

În după amiaza aceleiași zile, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a efectuat o vizită de lucru la sediul Protopopiatului Râmnicu Vâlcea ce se află în incinta Seminarului Teologic unde s-a întâlnit cu Părintele Protopop Alin Gherghinoiu și personalul ce lucrează în această instituție.

În cea de-a doua parte a vizitei, Preasfinția Sa a vizitat împreună cu Părintele Petre Vețeleanu patru dintre centrele Fundație ‘Inimă pentru Inimă’. Aici, Preasfințitul Părinte Episcop a dăruit pachete cu alimente pentru copiii din centrele de socializare și reintegrare socio-profesională și câte o carte intitulată „Femeia în Biserică, familie și societate” pentru doamnele și domnișoarele educatoare.

La finalul vizitei, Preasfinția Sa a vizitat Biserica cu hramul „Sfânta Filofteia” din incinta Spitalului de Urgență Râmnicu Vâlcea, pe care împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a sfinți-o în data de 5 septembrie 2010. Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusă în urmă cu opt ani de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim la data de 19 august 2002.

Comentarii Facebook


Știri recente