Vizite chiriarhale în Filiile Dobraia și Ineleț din Episcopia Caransebeșului

Marți, 17 mai, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a cercetat Filia Dobraia, iar miercuri, 18 mai a vizitat Filia Ineleț aparținătoare Parohiei Bogâltin din cadrul Protopopiatului Băile Herculane, informează episcopiacaransebesului.ro.

Localitățile Dobraia și Ineleț sunt așezări montane izolate, situate în munții Cernei, cu un număr redus de locuitori, iar locașurile de cult deservesc și alte mici comunități cum ar fi: Cracu Mare, Prisăcina, Scărișoara și Țațu, așezate într-un cadru pitoresc în Parcul Național Domogled-Valea Cernei.

În ambele capele, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a oficiat slujbe de mulțumire după care a adresat un cuvânt de binecuvântare: „Un moment misionar aparte pentru noi personal, dar și pentru comunitatea dumneavoastră. Deși sunt comunități izolate, care trăiesc într-un mod cu totul aparte, în cătunele Dobraia și Ineleț avem locașuri de închinare, unde toți credincioșii își mărturisesc credința strămoșească. Mai mult decât atât, aceste locașuri sunt târnosite, iar părintele paroh care se ocupă de aceste filii, părintele Cristian Rădulescu, este atașat de fiii săi duhovnicești. Așadar avem o altă Vitezda și în comunitățile izolate și greu accesibile. Acest fapt confirmă că Dumnezeu lucrează mai presus de puterea omenească și trimite câte o scăldătoare în chipul bisericii, unde credincioșii își tămăduiesc rănile sufletești. Am ținut în mod cu totul special să venim în aceste locașuri și să ne rugăm alături de credincioșii noștri care ne-au primit cu atâta emoție și dragoste. Sentimentele sunt reciproce, iar dragostea lui Dumnezeu, unește sentimentele și în mod tainic ne unește și pe noi.”

La final Chiriarhul a miruit și a împărțit credincioșilor prezenți iconițe, totodată i-a asigurat pe aceștia ca va mai poposi în mijlocul lor pentru a oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…