Vizite canonice în Protopopiatul Cluj I

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei al Clujului a efectuat joi, 14 iulie, vizite canonice în Protopopiatul Cluj I și în tabăra de vară de la Mărișel organizată de eparhie. Însoțit de consilierul pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, pr. arhid. Claudiu Grama, și de protopopul de Cluj I, pr. Ioan Jeler, Înaltpreasfinția Sa a ajuns în dimineața zilei în trei parohii.

„Un prim popas a fost făcut în Sânnicoară, unde a vizitat biserica precum și șantierul de construcție al unui așezământ social din curtea bisericii. A urmat o vizită în parohia Apahida, unde, după ce s-a vizitat biserica parohială, s-a făcut un scurt popas la pimăria comunei Apahida, acolo unde a avut o întrevedere cu domnul primar, Ionel Fărcaș. A urmat o vizită la locul unde va fi construită noua biserică, cea de-a doua biserică din Apahida, precum și capela mortuară ridicată în această localitate. Programul vizitelor s-a încheiat în parohia Cojocna, a cărei biserică se află într-un șantier de pictură”, a declarat pr. arhid. Claudiu Grama după cum ne informează Radio Renașterea.

Activități destinate tinerilor, la Mărișel

În după-amiaza zilei de 14 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a fost primit de tinerii participanți la tabăra de la Mărișel, care l-au întâmpinat pe ierarh cu un program artistic special, după care au proiectat o serie de fotografii ilustrând o parte din activitățile desfășurate de ei în primele zile ale taberei.

Programul unei zile de tabără include Rugăciunea de dimineață și Vecernia oficiată de părintele Ovidiu Gavrea, care anul acesta este preotul taberei de adolescenți, ore de cateheză, discuții libere cu studenții voluntari din ASCOR, ore de sport, jocuri de grup, în fiecare seară cântece la chitară și jocuri cu baloane. Se organizează și drumeții, iar la sfârșit focul de tabără și câteva campionate.

Vizita Părintelui Mitropolit Andrei a avut loc într-o zi specială pentru participanții la tabăra de la Mărișel, întrucât a avut loc și o importantă activitate religioasă, despre care aflăm de la coorodnatorul programelor de tineret din Arhiepiscopia Clujului, Radu Copil: „Astăzi suntem în cea de-a patra zi de tabără, a fost o zi specială pentru că am avut marele joc, o competiție pe echipe cu diverse sarcini de lucru în comun și un indiciu de descoperit: au avut de găsit cuvintele Apostolului Pavel „Bucurați-vă pururea, rugați-vă neîncetat, dați mulțumire pentru toate!”. Până acum am avut o vreme foarte frumoasă în tabără, cei 40 de participanți au fost implicați în atelierele care se organizează zilnic, cruciulițe de mașini, de chitară, teatru, forum culinar”.

În tabăra de la Mărișel participă acum 39 de adolescenți. În luna august vor fi organizate alte două tabere, una pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani și o alta pentru adolescenții de până la 15 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…