Vizite arhierești la cămine și spitale din Episcopia Caransebeșului

Joi, 8 martie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a vizitat asistații Complexului de servicii sociale ‘Sfânta Maria’ din Reșița și a oficiat Taina Sfântului Maslu în biserica cu hramul ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din incinta Căminului pentru persoane vârstnice din Reșița, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Atât pentru beneficiarii Complexului de servicii sociale ‘Sfânta Maria’ din Reșița, cât și pentru personalul medical și administrativ al așezământului social, ierarhul a citit rugăciuni de dezlegare și de sănătate, apoi le-a dăruit acestora iconițe și pliante cu Taina Sfântului Maslu. Complexul de servicii sociale ‘Sfânta Maria’ din Reșița are cinci domenii de activitate: centrul specializat pentru copiii cu dizabilități; centrul de primire în regim de urgență pentru copiii cu dizabilități cu vârste între 0 și 3 ani cu dependență de îngrijire; centrul de recuperare/reabilitare; centrul de îngrijire și asistență socială pentru tineri; centrul care acordă servicii pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă. Apoi, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Taina Sfântului Maslu în biserica cartierului reșițean Marginea Lend. Biserica cu hramul ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ se află în incinta azilului de bătrâni din cartierul Marginea Lend din Reșița, este păstorită de către preotul Moise Linu și are un rol dublu: funcționează ca biserică parohială, dar împlinește și nevoile duhovnicești ale vârstnicilor care trăiesc în acest așezământ social. După oficierea Tainei Sfântului Maslu, chiriarhul a precizat: ‘Și în această seară, cu ajutorul lui Dumnezeu, am săvârșit Taina Sfântului Maslu în biserica din incinta Căminului pentru persoane vârstnice din cartierul reșițean Marginea Lend. Ne-am bucurat de prezența, la Taina Sfântului Maslu, a asistaților acestui centru, precum și a credincioșilor care formează această parohie reșițeană Marginea Lend. Ne-am bucurat foarte mult pentru că ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să săvârșim Taina Sfântului Maslu, dar și rugăciuni pentru sănătate, pentru iertare și dezlegare, deoarece ne aflăm în Postul Mare și mai mult decât atât, în Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Înainte de a veni la Căminul pentru persoane vârstnice din Marginea Lend, am citit rugăciuni de dezlegare și de sănătate pentru asistații Complexului de servicii sociale ‘Sfânta Maria’ din Reșița, unde se află aproximativ 25 de tineri bolnavi și care au nevoie de rugăciunile noastre, de dragostea și ajutorul nostru, dar mai ales de revărsarea harului Duhului Sfânt peste ei și peste toți cei care au grijă de ei, pentru că sunt oameni dedicați în aceste așezăminte sociale care îl slujesc pe aproapele, identificându-l pe aproapele cu Mântuitorul Iisus Hristos și reflectând la ceea ce Mântuitorul spune: ‘Dacă Mă iubiți pe Mine, trebuie să-l iubiți și pe aproapele vostru’. Așadar, continuăm șirul slujirilor Tainei Sfântului Maslu în Reșița și în toată Eparhia Caransebeșului, venind și prin acest fel în sprijinul credincioșilor noștri și mai ales în sprijinul celor bolnavi, celor bătrâni și neajutorați’.

Vizitele chiriarhale la așezămintele sociale și la spitalele din Eparhia Caransebeșului vor continua și în săptămânile viitoare în toate orașele din județul Caraș-Severin, pe tot parcursul Postului Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente