Vizita unei delegații de la Catedrala Patriarhală la Mitropolia de Drama

Cu prilejul sărbătorii Sfintei Mare Mucenițe Varvara, precum și a Sfântului Ierarh Nicolae, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Pavlos, Mitropolit de Drama, Grecia, o delegație a Patriarhiei Române, condusă de Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale s-a aflat, în perioada 2-6 decembrie, în localitatea Drama. De asemenea, un grup de psalți ai Catedralei patriarhale, membri ai grupului „Tronos”, au însoțit reprezentanții Patriarhiei.

„În ziua pomenirii Sfintei Varvara, la Catedrala mitropolitană, o preafrumoasă slujbă a fost săvârșită împreună cu cele două coruri, corul Mitropoliei de Drama, dar și corul ‘Tronos’ al Catedralei Patriarhale din București care au dat alternativ răspunsurile la Sfânta Liturghie. În cea de-a doua zi a pelerinajului nostru, am slujit împreună cu Mitropolitul de Drama la Mănăstirea Panagia Icosifinissa. De asemenea, am participat la hramul unei alte biserici importante din Drama, închinată Sfântului Ierarh Nicolae. Am avut posibilitatea să venerăm și moaștele unui cuvios mărturisitor din acea regiune a Greciei, Cuvios Gheorghe Mărturisitorul, canonizat de către Biserica Greacă în anul 2008”, a spus arhim. Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cadrul vizitei, sâmbătă, 4 decembrie, grupul de psalți de la Catedrala patriarhală a susținut un concert de muzică bizantină în „Megarou Mousikis” din Drama, alături de mai mulți psalți locali.

Comentarii Facebook


Știri recente