Vizita unei delegații de intelectuali români din Basarabia la Palatul Patriarhiei

O delegație de intelectuali români din Basarabia, reuniți în Forumul Democrat al Românilor din Republica Moldova, a vizitat astăzi, 3 septembrie, Palatul Patriarhiei. Oaspeții au fost primiți de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, care i-a asigurat de sprijinul Patriarhiei în mai multe probleme ale românilor basarabeni: „Am avut dialog pe diverse probleme în care am abordat diferite subiecte și în care am încredințat pe cei prezenți de toată dragostea și de tot sprijinul Patriarhiei Române, nu numai în ce privește ajutorarea preoților sau studenților din Mitropolia Basarabiei, ci în general sunt sentimentele noastre de dragoste față de toți românii din Basarabia pe care îi simțim aproape și pe care îi dorim să fie cât mai uniți și să ajute Bunul Dumnezeu să se ajungă la o unitate cu adevărat spirituală, duhovnicească așa cum au gândit-o după 1990 și cum încă noi ne dorim să se realizeze”, a spus Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul.

În cadrul întâlnirii, membrii delegației au subliniat importanța păstrării identității românești în Basarabia, precum și necesitatea sprijinului Patriarhiei Române în menținerea unității de credință.

„Noi venim de dincolo de Prut unde Basarabia este la ora actuală o țară de tranșee. Noi luptăm acolo pentru limbă, pentru istorie, nu facem politică. Ceea ce facem noi se numește apărarea unor redute mai mult spirituale, inclusiv ne apărăm dreptul de a ne ruga în limba țării noastre. Am venit încă o dată să mulțumim Patriarhiei Române că ne-a ajutat să reactivăm Mitropolia Basarabiei”, a spus Președintele Forumului Democrat al Românilor din Republica Moldova, academicianul Nicolae Dabija.

Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova este o organizație de drept și cultură, din care fac parte 150 de organizații nonguvernamentale, asociații culturale, uniuni de creație și reunește peste 200.000 de membri, informează TRINITAS TV.

La finalul vizitei, membrii delegației au participat la binecuvântarea începerii lucrărilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului și au fost binecuvântați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente