Vizita Preasfințitul Părinte Casian în comunitatea de etnie rromă de la Ivești

Duminică, 23 august 2009, Preasfințitul Părinte Episcop Casian a vizitat comunitatea de rromi din comuna Ivești, județul Galați. La intrarea în localitatea respectivă Preasfinția Sa a fost întâmpinat de un alai de nuntă, binecuvântând pe cei doi tineri cununați la biserica din sat și rugându-se lui Dumnezeu să-i țină uniți mereu și să-i ajute să treacă peste toate greutățile și încercările vieții de familie.

De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a sfințit cu aghiasmă casele și familiile de rromi, care l-au primit cu mult entuziasm și bucurie. Preasfinția Sa i-a încurajat să-și păstreze credința ortodoxă, să participe la slujbele religioase din biserica lor, să se cunune și să-și boteze copiii. Vestea că Preasfinția Sa se află în Ivești a cuprins întreaga comunitate, oamenii așteptând în fața casei pentru a fi binecuvântați și a săruta Sfânta Cruce. Unii dintre ei spuneau: „Intrați, părinte, măcar în curte ca să intre Dumnezeu și la mine!”.

Credincioșii de etnie rromă au primit în dar iconițe cu Maica Domnului și cu Mântuitorul Hristos, broșuri și reviste editate de Eparhia Dunării de Jos. Pe durata acestei vizite pastoral-misionare, chiriarhul locului a fost însoțit de preotul paroh Valentin și de cântărețul de la biserica din sat.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Casian s-a întâlnit și cu conducătorul comunității rromilor, pe care l-a îndemnat să lupte împotriva celor care vin în sat să strice credință ortodoxă și să facă adepți.

Sursa: edj.ro

Comentarii Facebook


Știri recente