Vizita Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si a Inalt Prea Sfintitului Daniel, Moldovei si Bucovinei,in Germania

Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane va efectua o vizita in Germania in perioada 8 – 14 mai. In aceasta vizita Prea Fericirea Sa va fi insotit de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Prea Fericitul Parinte isi va incepe vizita la München unde va participa la o Vecernie ortodoxa in Dom- ul catolic, se va intilni cu autoritati locale si va sustine o conferinta la Facultatea de Teologie Ortodoxa.

A doua zi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane se va afla la Nürnberg si va lua parte la un Te Deum in biserica mitropolitana. Prea Fericitul Parinte Teoctist va fi primit de Ministrul de Interne al Bavariei si de primarul general al orasului Nürnberg.

Simbata, 10 mai a.c., va avea loc Adunarea Eparhiala a Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord si ipopsifierea noului episcop-vicar.

Duminica va fi oficiata Sfanta Liturghie si hirotonia intru episcop a Parintelui Arhimandrit Sofian Brasoveanul.

Intai Statatorul Bisericii Ortodoxe Romane va mai vizita Parohia Catolica din Etterz-Hausen, Institutul pentru Bisericile Orientale din Regensburg si Capela Parohiei Romanesti din Berlin. La Berlin Prea Fericitul Teoctist se va intilni si cu presedintele Germaniei, Johannes Rau.

Comentarii Facebook


Știri recente