Vizita Patriarhului Alexandriei în România s-a încheiat

Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi a plecat aseară spre Egipt de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, după cum informează Radio TRINITAS.

Preafericirea Sa și-a luat rămas bun de la Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române: „Plecăm spre câteva minute spre Patriarhia Alexandriei și aș dori încă o dată să îmi deschid inima și să adresez un mulțumesc călduros Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și întregului popor român. Când am venit în România, tocmai mă întorsesem din lucrarea misionară pe care o săvârșisem în alte țări și îndată ce voi ajunge la Patriarhie, voi pleca într-o nouă călătorie misionară. Însă, plec foarte fericit cu experiența care am trăit-o în România, știind mai ales că un preaiubit frate în Hristos, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel ne va însoți cu rugăciunile Sale. Preafericirea Voastră sunteți cunoscut peste tot ca o mare personalitate teologică, ca un mare Patriarh, dar înainte de toate sunteți un om al lui Dumnezeu. Vă mulțumesc încă odată din adâncul sufletului și sunt recunoscător întregului popor român pentru această ședere plăcută. La mulți ani, să fie buni și chiar mai buni”.

La rândul său, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Teodor al II-lea pentru vizita efectuată în România: „Vă mulțumim în mod deosebit, cu multă căldură în suflete, pentru onoarea și bucuria pe care Preafericirea Voastră ne-ați făcut-o în aceste zile, când Sfântul Apostol Marcu, pe care îl reprezentați aici, s-a întâlnit cu Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Ne bucurăm foarte mult că reprezentați entuziasmul și bucuria apostolilor de a face misiune, într-o țară care trebuie ajutată să devină mai creștină, adică continentul Africa. De asemenea, ne-ați făcut o mare bucurie pentru că ați reamintit de legăturile frățești dintre Patriarhia Alexandriei și Biserica Ortodoxă Române. În al treilea rând, vă mulțumim că ați deschis o frumoasă și mare perspectivă de cooperare misionară. Noi vă dorim ajutorul lui Dumnezeu în toată activitatea pe care o aveți acolo și ajutor mult în toată această lucrare de cooperare panortodoxă în favoarea misiunii în Africa”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…