Vizită pastorală la Biserica Sfânta Treime din Oradea

În Duminica a cincea din Sfântul și Marele Post al Păresimilor, a Cuvioasei Maria Egipteanca, 1 aprilie 2012, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală la Biserica „Sfânta Treime” din Oradea, cea mai veche biserică de zid din Oradea, care aniversează în acest an 320 de ani de existență, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire a bisericii, urmată de Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, în sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, se va da citire Actului Chiriarhal prin care Biserica „Sfânta Treime” din Oradea primește noi ocrotitori: pe Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei, și pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, izbăvitorul de boli necruțătoare.

Biserica „Sfânta Treime” din Oradea a fost ridicată în anul 1692, prima catedrală construită în Oradea după eliberararea orașului de sub ocupația turcească, fiind în folosința creștinilor din Cetatea Oradiei Mari.

Începând cu data de 8 martie 2012, această veche catedrală a fost declarată, de către Preasfințitul Părinte Sofronie, paraclis episcopal, ea funcționând în continuare și ca biserică de enorie.

Comentarii Facebook


Știri recente