Vizită pastorală la biserica Parohiei Zorile din Protopopiatul Bolintin

Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, însoțit de părintele Protos. Teodor Șerban, consilier economic în cadrul Centrului eparhial, a efectuat ieri, 13 noiembrie 2012, o vizită pastorală în biserica Parohiei Zorile din Protopopiatul Bolintin, care și-a sărbătorit cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Ioan Gură de Aur, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a oferit, în semn de prețuire, familiei părintelui paroh Ivan Florian, Albumul „Mănăstirea Comana – Istorie, Legendă, Spiritualitatea”, apărut la Editura Episcopiei Giurgiului. Totodată, Preasfinția Sa a apreciat lucrarea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în Parohia Zorile. De asemenea, a evidențiat și implicarea părintelui paroh în desfășurarea Proiectelor Catehetice ale Patriarhiei Române „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Școala!”.

Biserica Parohiei Zorile a fost resfințită în anul 2011 de către Preasfințitul Ambrozie, în urma amplelor lucrări de restaurare și înfrumusețare desfășurate. Tot în anul 2011, sfântul locaș a primit un dar de mare preț din partea Preasfinției Sale și anume părticele din moaștele Sf. Ioan Gură de Aur, care au fost așezate spre închinare într-un baldachin spre venerarea celor care trec pragul bisericii din localitatea Zorile.

Comentarii Facebook


Știri recente