Vizită pastorală în Protopopiatul Bistrița

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei al Clujului a efectuat marți, 6 martie, o vizită pastorală în Protopopiatul Bistrița, fiind însoțit de părintele Nicolae Buda, inspector eparhial și de arhid. Claudiu Grama, consilier pe probleme de misiune și protocol al Eparhiei, după cum informează radiorenasterea.ro.

Delegația a fost primită la biserica Protopopiatului de către părintele Alexandru Vidican, protopopul Bistriței. După o discuție cu preoții acestui lăcaș de cult cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, ÎPS Andrei a vizitat câteva parohii din apropierea municipiului Bistrița.

Părintele protopop a relatat cum s-a desfășurat vizita: „ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a efectuat o vizită la cea mai tânără parohie înființată, Bunavestire, de pe Valea Ghinzii, unde a dorit să vadă și locația și locul de rugăciune provizoriu și eventualele posibilități unde s-ar putea ridica o nouă biserică pentru această parohie, Valea Ghinzii – Valea Jelnei. Ne-a dat și sfaturile care sunt foarte utile pentru a ridica o biserică, într-un loc care să fie la îndemâna credincioșilor. Apoi, a urmat vizita în Parohia Domnești unde preotul paroh Lucian Blaga și credincioșii doresc să picteze biserica, o clădire monumentală, cumpărată în urmă cu 30 de ani de la cultul evanghelic, care este bine întreținută și în exterior, dar necesită o pictură. Aici, ÎPS a dat sfaturi, îndemnând pe părintele paroh și pe credincioși să facă o pictură de calitate, o frescă, care să dăinuiască, să nu fie doar pentru 40-50 de ani, ci și pentru alte generații. De la Domnești, ne-am continuat drumul pe valea Șieului, până la Monor, unde Părintele Mitropolit l-a îndemnat pe părintele paroh, în prezența domnului primar și a primului epitrop, să facă și aici o pictură de calitate, adică în frescă, pentru a lăsa generațiilor viitoare o lucrare de mare valoare. Părintele paroh a ținut neapărat, și ÎPS a acceptat, să mergem pe un drum cu o zăpadă de un metru, ca în plină iarnă, până în locul unde credincioșii de pe valea Șieului și din Monor, în mod special, se adună mai ales de praznicul Adormirii Maicii Domnului, la biserica din poiană după cum îi spun ei sau impropriu „la mănăstire”, unde credincioșii consideră că acel loc este o legătură a vechilor mănăstiri din zona Monor-Gledin. Și aici ÎPS a văzut altarul de vară și l-a îndemnat pe părintele paroh să continue pe mai departe rugăciunea în această poiană frumoasă, mai ales în perioada de vară, de Sfântul Ilie și de Adormirea Maicii Domnului, unde mii de credincioși se adună ca la o Niculă a văii Șieului”.

Comentarii Facebook


Știri recente