Vizită pastorală în Parohia Ianova, județul Timiș

În Duminica a X-a după Rusalii, PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost în mijlocul credincioșilor Parohiei Ianova, Protopopiatul Timișoara II, unde a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. La evenimentul duhovnicesc din viața parohiei au participat numeroși credincioși, cu toate că această vizită pastorală nu a fost anunțată în prealabil, ceea ce denotă bucuria și dragostea credincioșilor acestei parohii pentru cele sfinte și pentru biserica lui Dumnezeu.

La Sfânta Liturghie răspunsurile liturgice au fost date alternativ de către cele două coruri ale bisericii, corul de copii și corul de femei. Totodată, mulți credincioși și copii au primit Trupul și Sângele Domnului. Părintele arhidiacon Marius Patriciu a rostit cuvântul de învățătură în care a precizat importanța cuvântului lui Dumnezeu în viața noastră și credința că orice îi vom cere lui Dumnezeu să o facem în genunchi cu trupul și cu inima, nu considerând că Domnul ar fi obligat să ne facă ceva, ci știind că orice ne dă sau ne împlinește El o face din dragoste față de noi.

PS Paisie a accentuat nevoia de rugăciune neîncetată pentru a rămâne în via lui Dumnezeu și pentru a fi aproape de Cel de la care ne vine toată darea cea bună și tot darul desăvârșit. La final, Preasfinția Sa a transmis celor prezenți și preotului paroh aleasă binecuvântare și purtare de grijă părintească din partea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului. Biserica actuală este una dintre cele mai mari biserici din satele din Banat. Ea a fost construită în stil baroc vienez în anul 1836, pe locul uneia de lemn, cu sprijinul contelui Kecontszch. În perioada 1963-2002, lucrări de întreținere a bisericii au fost efectuate sub îndrumarea părintelui Sabin Bololoi, iar din 2005, prin grija părintelui Timotei Sbera, parohul bisericii, s-au demarat lucrările de renovare a bisericii, lucrări care continuă și astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente