Vizită pastorală în Parohia Doclin

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat, duminică, 12 august 2012, în mijlocul credincioșilor Parohiei Doclin din Protopopiatul Reșița. Cu acest prilej, a binecuvântat lucrările de înfrumusețare și înnoire efectuate în interiorul bisericii, apoi a oficiat, în biserica parohială cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’, Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

La slujbă au participat autorități județene și locale, tineri și copii, precum și numeroși credincioși și credincioase din localitate și împrejurimi, foarte mulți dintre aceștia împărtășindu-se la momentul potrivit cu Sfintele Taine. În cadrul Sfintei Liturghii, preotul paroh Ovidiu Mezeniuc a fost hirotesit întru iconom pentru activitatea sa bogată pastoral-misionară.

Referindu-se la importanța acestei vizite canonice pentru Parohia Doclin, în cuvântul său, ierarhul a precizat: ‘Părintele paroh a fost ajutat de către Consiliul parohial, tocmai de aceea i-am oferit astăzi o distincție părintelui paroh, aceea de iconom, dar nu a fost neglijat nici Consiliul parohial, care astăzi a primit o distincție din partea noastră, un act de cinstire, pentru că ați lucrat împreună în toți acești ani atât la biserică, cât și la casa parohială. Nu ați fi putut efectua toate aceste lucrări, iubiți credincioși și credincioase, fără susținerea domnului primar, și îi mulțumim pe această cale, pentru că astăzi ne-a oferit distincția de cetățean de onoare al acestei comune, dar nu trebuie să-L uităm pe Bunul și Atotputernicul Dumnezeu, pentru că ne îmbrățișează, înconjoară cu pronia și dragostea Sa părintească’.

La final, chiriarhul a înmânat acte de cinstire Consiliului parohial și credincioșilor care s-au implicat la buna desfășurare a vieții administrative a Parohiei Doclin, de asemenea, primarul Dănuț Oană i-a acordat Preasfințitului Episcop Lucian titlul de cetățean de onoare al comunei Doclin.

Comentarii Facebook


Știri recente