Vizita Pastorală în Noua Zeelandă a Preasfințitului Mihail continuă

Parohia ‘Sfântul Vasile cel Mare’ din Southland – Noua Zeelandă, a primit, în data de 20 august, în vizita pastorala pe Preasfințitul Părinte Episcop Mihail și preotul Emanuel Crainic. Având in vedere ca parohia este in perioada de organizare, a fost închiriată o capela din orașul Gore, pentru oficierea sfintelor slujbe. Astfel în data de 20 August seara, s-a săvârșit Vecernia, iar in 21 August dimineață, Sfânta Liturghie.

A fost un moment deosebit având in vedere ca Preasfințitul Mihail s-a aflat pentru prima oara in mijlocul credincioșilor din Southland.

În data de 22 August 2010 Preasfințitul Părinte Episcop Mihail a fost alături de credincioșii din Christchurch cu ocazia sărbătorii hramului parohiei, informează roeanz.com. Prima duminica după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost dedicata de către Patriarhia Romana romanilor emigranți, fapt menționat in timpul cuvântărilor prilejuite cu aceasta ocazie.

Preasfinția sa a slujit Sfânta Liturghie împreuna cu preotul paroh Emanuel Crainic. La Centrul Misionar-Pastoral, credincioșii, împreuna cu pastorul si arhiereul lor s-au bucurat de agapa pregătită de doamnele din comunitatea parohiala.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…