Vizita Pastorală în Noua Zeelandă a Preasfințitului Mihail continuă

Parohia ‘Sfântul Vasile cel Mare’ din Southland – Noua Zeelandă, a primit, în data de 20 august, în vizita pastorala pe Preasfințitul Părinte Episcop Mihail și preotul Emanuel Crainic. Având in vedere ca parohia este in perioada de organizare, a fost închiriată o capela din orașul Gore, pentru oficierea sfintelor slujbe. Astfel în data de 20 August seara, s-a săvârșit Vecernia, iar in 21 August dimineață, Sfânta Liturghie.

A fost un moment deosebit având in vedere ca Preasfințitul Mihail s-a aflat pentru prima oara in mijlocul credincioșilor din Southland.

În data de 22 August 2010 Preasfințitul Părinte Episcop Mihail a fost alături de credincioșii din Christchurch cu ocazia sărbătorii hramului parohiei, informează roeanz.com. Prima duminica după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost dedicata de către Patriarhia Romana romanilor emigranți, fapt menționat in timpul cuvântărilor prilejuite cu aceasta ocazie.

Preasfinția sa a slujit Sfânta Liturghie împreuna cu preotul paroh Emanuel Crainic. La Centrul Misionar-Pastoral, credincioșii, împreuna cu pastorul si arhiereul lor s-au bucurat de agapa pregătită de doamnele din comunitatea parohiala.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…