Vizită pastorală în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a oficiat sâmbătă, 24 septembrie 2011, Sfânta Liturghie în Paraclisul „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi” din Parohia buzoiană Lunca Rătești. În curând în această parohia va fi ridicată o biserică nouă, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a spus: „Slujba de astăzi trebuie să fie un început pentru noua biserică ce se va zidi, pentru activitatea deosebită pe tărâm pastoral, misionar și gospodăresc a părintelui Mihai Cucu. Ea trebuie să fie un început și pentru frățiile voastre care faceți parte din această parohie și pentru ceilalți credincioși din împrejurimi”.

Noua parohie s-a format din dorința de a se veni în sprijinul bine credincioșilor creștini aflați la o distanța mult prea mare de Parohia Berca unde erau afiliați. Lucrările de construire a noului lăcaș de cult vor începe în primăvara anului viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…