Vizita pastorală a Patriarhului României în Spania continuă

În a patra zi a vizitei canonice în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu PS Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, s-au întâlnit cu ministrul justiției, domnul Francisco CaamaÅ„o Domínguez. În cadrul acestei întâlniri au fost puse în discuție mai multe chestiuni legate de recunoașterea Bisericii Ortodoxe în Spania.

După aceasta, a avut loc o întâlnire cu doamna Esperanza Aghire, președintele Comunității din Madrid. Spre seară, Patriarhul României s-a întâlnit cu Don Antonio María Rouco Varela, Arhiepiscopul Madridului și președintele Conferinței Episcopale Spaniole la sediul Conferinței Episcopale din Madrid.

La recepția oferită seara de doamna Maria Ligor, ambasadorul României la Madrid, au participat Nunțiul Apostolic și ambasadorii statelor cu populație majoritar ortodoxă acreditați la Madrid.

Astăzi, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va fi primit de către Don Braulio Rodríguez Plaza, Arhiepiscop de Toledo și Primat al Spaniei în Catedrala Arhiepiscopală din Toledo. După vizitarea Catedralei și a Palatului Arhiepiscopal, va avea loc recepția oferită de Don Braulio Rodríguez Plaza. După aceasta, se va face o vizită pastorală la Parohia ‘Acoperământul Maicii Domnului’ din Toledo, unde vor fi prezenți domnul Emiliano Garcia Pago – primarul orașului Toledo, și domnul Jose Manuel TofiÅ„o – președintele guvernului Provinciei de Toledo.

Primit și de românii din Coslada

În cadrul acestei vizite, sâmbătă, 17 aprilie, sute de credincioși l-au întâmpinat pe Preafericitul Părinte Patriarh în Biserica parohială ‘Sfântul Ierarh Nectarie’ din municipiul Coslada.

La eveniment au participat, din partea oficialităților locale, domnul primar Ãngel Viveros Gutiérrez, doamna Rosario Arroyo Lázaro, consilier pe probleme de egalitate, tineret, copii și imigrație din cadrul primăriei, și domnul Agustín González Plasencia, directorul departamentului de imigrație din cadrul Primăriei Coslada.

În prima parte a vizitei, după o scurtă prezentare a parohiei făcută de către PS Timotei, Preafericitul Părinte Patriarh a rostit un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, accentuând rolul Bisericii parohiale pentru comunitățile de români din diaspora și binecuvântând lucrarea misionară în această parohie.

Din partea primăriei, domnul primar Ãngel Viveros Gutiérrez a rostit un cuvânt de bun-venit și a oferit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ‘în semn de mare apreciere față de Biserica al cărei îndrumător este, pentru vitalitatea și calitatea ei de partener de bază al poporului român, profund angajată în abordarea realităților lumii în care trăiesc oamenii în prezent’, o distincție de onoare, care se acordă marilor personalități care vizitează municipiul.

Preafericirea Sa a oferit în dar parohiei și părintelui paroh George Cimpoca o frumoasă cruce de binecuvântare, o icoană a Sfântului Dionisie Exiguul, o medalie cu chipul Sfântului Nicolae și mai multe cărți. Daruri au primit și reprezentanții oficialităților locale, informează „Ziarul Lumina”.

Părintele paroh a mulțumit, subliniind importanța acestei vizite: ‘Este o binecuvântată șansă de a fi și noi, preotul și credincioșii Parohiei ‘Sfântul Ierarh Nectarie’ din Coslada părtași ai acestei sărbători, ai acestei binecuvântate și binecuvântătoare prezențe, prin rugăciuni personale și comunitare, și cuviincioase urări de sănătate și slujire sfințitoare în continuare. Noi, contemporanii acestui act sfânt din viața parohiei noastre, avem încredințarea tăriei credinței, binefacerii speranței și balsamului iubirii dumnezeiești revărsate de slujirea Preafericirii Voastre și a tuturor membrilor Sfântului Sinod. Traversarea dificultăților mari și grele, cu întreaga Biserică, în stare de smerenie, de continuă speranță și de fermitate pastorală și misionară, în duhul Sfinților Părinți și în continuitatea înaintașilor, a impus în timpul patriarhatului Preafericirii Voastre Ortodoxia românească nu numai în societatea noastră, ci mai ales pe plan panortodox și pancreștin. Pentru toate aceste daruri, înmulțite ca și talanții, în folosul tuturor, vă rămânem recunoscători și vă rugăm să primiți ofranda dragostei și a rugăciunilor noastre, pentru îndelungă înzilire și pentru tot mai rodnică arhipăstorire în fruntea Sfintei noastre Biserici. Întru mulți ani, Preafericite Părinte Patriarh!’

La final, Preafericitul Părinte Patriarh a binecuvântat copiii Școlii parohiale ‘Sfinții Martiri Brâncoveni’ și pe îndrumătorul lor, dna preoteasă Gina Cimpoca, împărțind tuturor iconițe și binecuvântări.

Comentarii Facebook


Știri recente