Vizita pascală a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian la Penitenciarul din Galați

În dimineața zilei Învierii Mântuitorului, creștinii și creștinele privați de libertate din Penitenciarul de maximă siguranță din municipiul Galați au avut bucuria de a se ruga și a se întâlni cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Această vizită se înscrie în programul tradițional al ierarhului Dunării de Jos din ziua întâi a praznicului Sfintelor Paști, după cum a precizat Diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

După slujba Vecerniei speciale, săvârșite de pc pr. capelan Ioniță Obreja, Înaltpreasfinția Sa a participat, alături de către conducerea acestei instituții, la un recital de poezii și cântări specifice perioadei pascale.

Chiriarhul Dunării de Jos a adresat un cuvânt părintesc celor câteva zeci de deținuți prezenți la acest moment de suflet desfășurat în curtea penitenciarului, încurajându-i și îndemnându-i să-și păstreze și să trăiască cu bucurie credința în Hristos Cel Înviat din morți, ca pe cel mai de preț dar de la Dumnezeu. Deținuții au mărturisit cu această ocazie sentimentele de emoție trăite la slujba de Înviere, la care s-a adăugat și bucuria primirii Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim.

Cu această ocazie Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit icoane pentru toate camerele Penitenciarului, precum și pachete cu alimente pentru deținuți.

Comentarii Facebook


Știri recente