Vizita Monseniorului Dino Pistolato la Centrul Eparhial al Sloboziei și Călărașilor

Preasfințitul Părinte Damaschin Coravu a primit marți, 3 martie 2009, un oaspete de seamă: Monseniorul Dino Pistolato, directorul Organizației „Caritas” din Veneția. Eminența Sa a fost însoțit de parohul comunității catolice „Preasfânta inimă a lui Isus” din Slobozia și un translator.

Temele de discuție s-au axat pe prezentarea situației românilor din Italia și a activității misionare a Bisericii în general. În primă fază, Monseniorul Dino a adus în discuție implicarea activă a Eminenței Sale în stoparea discriminării românilor din Italia. Este cunoscut faptul că Monseniorul Dino Pistolato a contribuit la construirea bisericii Parohiei catolice „Preasfânta inimă a lui Isus” din Slobozia, fiind legat sufletește de această localitate. Activitatea Eminenței Sale pe tărâm social a rodit și în municipiul din Bărăgan, prin înființarea unui cabinet socio-medical, care funcționează pentru toți cei ce au nevoie de ajutor medical, indiferent de etnie sau confesiune.

Dialogul dintre Preasfințitul Damaschin și invitatul său a făcut referire și la rolul coagulant și moralizator pe care îl are Biserica Ortodoxă în comunitățile românești din spațiul italian. Slujitorii creștinismului ortodox, prin prezența și cultul săvârșit, contribuie la o mai bună integrare a românilor emigranți, aceștia păstrându-și identitatea națională și religioasă, dar adaptându-se noilor condiții.

Oaspetele a prezentat situația comunicării între Bisericile Ortodoxă și Catolică din cuprinsul Veneției, referindu-se la vizita pe care Preafericitul Patriarh Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a făcut-o domniei sale și a mărturisit că unitatea trebuie să vină de la Dumnezeu.

Preasfințitul Damaschin a dăruit apoi invitaților câte un exemplar din Almanahul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și din Monografia Mânăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia, recent apărute, și câte un număr din periodicul eparhiei, Bărăganul Ortodox. După aceea, a urmat prezentarea Centrului Social, cu amfiteatrul său, și a centrului medical, cabinetelor medicale și de consult și a farmaciei gestionate de către centrul amintit.

Sursa: www.sf-esc.ro

Comentarii Facebook


Știri recente