Vizită misionară la parohia Răcășdia

Aflat în Protopopiatul Oravița pentru a târnosi biserica Parohiei Sasca Română și pentru a binecuvânta noua pictură a paraclisului din incita Schitului Nicolinț, la invitația preotului paroh și a consiliului parohial, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a efectuat o vizită misionară, duminică, 24 octombrie, și la Parohia Răcășdia, informează episcopiacaransebesului.ro.

Chiriarhul a fost întâmpinat de către fanfara din localitate și de către un număr mare de credincioși. După ce s-a închinat în biserică, ierarhul a ținut un cuvânt de binecuvântare pentru credincioșii prezenți: „În drumul nostru către reședința episcopală am poposit în mijlocul dumneavoastră pentru a vă binecuvânta și a vă revedea. Dorim în mod deosebit să-l felicităm pe noul dumneavoastră părinte paroh, care în timp relativ scurt a intensificat viața duhovnicească din această comunitate. Felul în care ne primiți de fiecare dată relevă atașamentul dumneavoastră față de sfânta biserică și față de Hristos Domnul. Ne bucurăm că în parohia Răcășdia, în tinda Bisericii tradițiile se păstrează cu atâta conștiinciozitate, iar faptul că la Seminarul Teologic elevii din Răcășdia reprezintă elemente de viitor pentru biserica noastră”.

După ce a oferit iconițe credincioșilor, toți cei de față au mers la căminul cultural, unde s-a desfășurat un spectacol folcloric, organizat de către primăria din localitate și parohia ortodoxă Răcășdia, eveniment la care au luat parte și credincioșii din Grebenac-Serbia, comunitățile amintite fiind înfrățite.

Comentarii Facebook


Știri recente