Vizită misionară frățească în Ungaria

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului a început astăzi, 8 ianuarie, o vizită misionară în Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, la invitația Preasfințitului Episcop Siluan. El este însoțit de o delegație de preoți slujitori și de membrii grupului vocal „Katharsis” al Episcopiei Caransebeșului.

În această dimineață, cei doi ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul așezământului monahal românesc „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta, care și-a sărbătorit hramul. Au fost prezenți peste 200 de credincioși, dar și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Budapesta. Preasfințitul Părinte Lucian a vorbit, în cuvântul său de învățătură, despre viața Sfântului Ioan Botezătorul, iar Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, a mulțumit Preasfinției Sale pentru această vizită, după cum ne-a informat corespondentul Radio TRINITAS, Darius Herea.

Vizita Preasfințitului Părinte Lucian În Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria se va încheia, mâine, când grupul coral „Katharsis” va da răspunsurile la Sfânta Liturghie ce va fi oficiată din nou la Așezământul monahal românesc din Budapesta.

Comentarii Facebook


Știri recente