Vizita misionar-pastorală a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul la Parohia ortodoxă română din Zürich – Elveția

În Duminica a X-a după Rusalii, ieri, 1 august 2010, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a întreprins o vizită misionar-pastorală la Parohia ortodoxă română ‘Sfântul Nicolae’ din Zürich – Elveția, informează arhiram.ro.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, sub ascultarea căruia se află capela și cu acordul Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, răspunzând invitației adresate de comunitatea ortodoxă română din Zürich, Preasfințitul Părinte Emilian a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Emilian a explicat pericopa evanghelică ce s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii, arătând și care sunt datoriile părinților față de copii, izvorâte din învățătura Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Înființată cu nouă ani în urmă, Parohia ortodoxă română din Zürich, aflată sub jurisdicția Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale, îl are ca preot paroh pe părintele Romică Nicolae Enoiu. Lăcașul de cult unde se oficiază serviciul religios este găzduit de Capela romano-catolică Sfânta Katharina.

La Slujba Arhierească de ieri au luat parte numeroși credincioși din parohie, dar și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente