Vizita misionar-pastorală a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul în Germania

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a întreprins ieri, 25 iulie, o vizită la Capela ortodoxă română ,’Sf. Arhanghel Mihail’ a Domnitorului Mihail Stourdza din localitatea germană Baden-Baden, informează arhiram.ro. Vizita s-a înscris în programul de intensificare a acțiunilor pastoral-misionare desfășurat de superiorul capelei, Părintele Ionuț Bogdan Stavarachi.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, sub ascultarea căruia se află capela și cu acordul Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, răspunzând invitației adresate de comunitate din Baden-Baden, Preasfințitul Părinte Emilian a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească și a rostit un cuvânt de învățătură.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a participat la o întâlnire-dialog cu comunitatea de aici în cadrul căreia a fost dezbătută tema recomandată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul 2010 – „Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești”.

Alături de sobor și de comunitate au fost prezenți si vrednicii moștenitori și urmași ai Domnitorului Mihail Stourdza, Altețele Sale Irina și Ștefan Sturdza.

Comentarii Facebook


Știri recente